Ведення бухгалтерії IT підприємців

IT сфера нині одна з тих, що найбільш стрімко розвиваються. Законодавці більшості країн світу просто не встигають вносити актуальні зміни в свої закони, отже правове регулювання, в тому числі й оподаткування IT дуже складне питання, в тонкощах якого вам зовсім не треба розбиратися.

Варто лише довірити цю справу професіоналам – бухгалтерам з вузькою спеціалізацією на веденні IT бізнесу. Саме такі спеціалісти є членами компанії Маніфай.

А чи потрібен мені бухгалтер?

Як би ви не намагалися розібратись в бухгалтерських тонкощах, наша відповідь однозначна – «так»! Звичайно ж, якщо ви хочете встигати здійснювати якісно свою IT діяльність та заробляти гроші саме на цьому, і не плануєте перекваліфіковуватись на бухгалтера.

За нашим досвідом, намагання об’єднати обидві діяльності призводить до того, що підприємці-айтішники не встигають вчасно оплатити податки чи подати звіти, за що потім вимушені оплачувати штрафи.#nbsp;

До того ж, законодавство річ мінлива, і дуже важливо бути в інформаційному полі та відслідковувати податкові нововведення. Ретельно слідкувати за цим здатен лише бухгалтер або юрист. Тож, радимо довіритись професіоналам та спокійно займатися програмування, тестування, дизайном тощо, поки ми супроводжуватимемо бухгалтерські процеси вашої діяльності.#nbsp;

Краще штатний бухгалтер чи аутсорс-спеціаліст?

Якщо ви міркуєте над вибором бухгалтера в штат чи найму за цивільним договором, вивчіть переваги та недоліки обох варіантів. По-перше, для бухгалтера на аутсорсі не треба виокремлювати місце в офісі та витрачатись на сплату податку за нього, як штатного працівника. Цим ви зекономите частину коштів. По-друге, залучені спеціалісти частіше мають спеціалізацію в конкретній сфері, знайти професійного бухгалтера з досвідом#nbsp; ведення саме IT підприємців на аутсорсі набагато легше, аніж взяти настільки досвідчену людину в штат.

Тож, вибір за вами. Проте, зваживши всі «за» та «проти»,#nbsp; айтішникам ми рекомендуємо обирати бухгалтерів на аутсорсі.

Чому саме Маніфай?

Нас характеризує вузька спеціалізація – з 2013 року ми працюємо над веденням бухгалтерії в IT сфері. А ще, ми – це:

  • прогресивність;
  • оперативність;
  • конфеденційнйсть;
  • надійність (адже завжди укладаємо угоду з клієнтом).
Related Posts